Spouwmuurisolatie
Links | Disclaimer
Kosten
Volgens schattingen van experts wordt ongeveer 35% van alle warmteverlies in een huis veroorzaakt door ongeïsoleerde muren. Spouwmuurisolatie is dan ook een beproefde methode om de energieprestaties van je huis te verbeteren. Spouwmuurisolatie houdt je huis warm en helpt je besparen op je stookkosten.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

Niet iedere muur is geschikt voor spouwmuurisolatie. Voordat je aan de slag gaat met het laten isoleren van je spouwmuren, is het dan ook belangrijk om een onderzoek te laten uitvoeren door iemand die hierin gespecialiseerd is. Minder geschikte muren om te isoleren zijn muren die aan weer en wind blootgesteld zijn, en helemaal als er regenwater op kan vallen. Isoleer je een muur die regelmatig natregent, dan kan dit vochtproblemen veroorzaken, zeker als steenwol is gebruikt en dit vochtig wordt.

De kosten voor spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van de grootte van je huis, en van het isolatiemateriaal dat je aannemer gebruikt. Ook het type huis speelt een rol: zo zijn de isolatiekosten van een appartement of rijtjeshuis behoorlijk lager dan die van bijvoorbeeld een vrijstaand huis. De kosten kunnen ook nog eens verschillen per regio. Mogelijk zijn er subsidies beschikbaar zijn die de kosten van de spouwmuurisolatie gedeeltelijk of zelfs geheel dekken.

Hoeveel besparen met spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie levert je een besparing op je stookkosten op, maar hoeveel? Is die besparing de investering waard en hoe lang duurt het voor je je investering terugverdient hebt? Deze sectie geeft een schatting van de besparing op je stookkosten per jaar, en de verwachte terugverdientijd bij verschillende types huizen.
  • Spouwmuurisolatie van een vrijstaand huis kost ongeveer €3100. Dit levert een besparing op de stookkosten op van €800 per jaar, met een terugverdientijd van ongeveer 4 jaar.
  • Spouwmuurisolatie van een hoekwoning of 2-1 kap kost ongeveer €2100. Dit levert een besparing op de stookkosten op van €550 per jaar, met een terugverdientijd van ongeveer 3 jaar.
  • Spouwmuurisolatie van een rijtjeshuis kost ongeveer €800. Dit levert een besparing op de stookkosten op van €550 per jaar, met een terugverdientijd van 3 tot 4 jaar.
Gelet op de terugverdientijd en de kostenbesparing die deze simpele energiebesparende maatregel oplevert, is spouwmuurisolatie de investering meer dan waard. Hou er wel rekening mee dat je alleen een erkend vakman inhuurt en dat je eerst een onderzoek laat uitvoeren of je muren überhaupt geschikt zijn voor spouwmuurisolatie.
Wilt u eenvoudig, snel en vrijblijvend offerte aanvraag versturen naar meerdere bedrijven bij u in de buurt, klik dan hier.
 

©2024 spouwmuurisolatie-bedrijven.nl