Spouwmuurisolatie
Links | Disclaimer
Ritsema Isolatie in
Ens
<<=Terug naar plaats Ens

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van spouwmuurisolatie in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de spouwmuurisolatieleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Ritsema Isolatie
Drietorensweg 7
8307 PA Ens

tel: (0)527 253333

Extra informatie

Spouwisolatie   
Spouwisolatie is één van de snelste en doeltreffendste manieren om de warmte in de woning te houden. Gevels vormen het grootste oppervlak van de woning en daar is het meest te besparen. Spouwisolatie verdient zichzelf in ca. 5 jaar terug. Geen spaarekening die zo'n rendement levert. 
 
U kunt hier een offerte opvragen 
 
Isolatiematerialen 
 
Er zijn een drietal materialen waarmee de spouwmuur kan worden gevuld: 
 
- Supafil HR++ minerale wol 
 
- EPS parels (grijs en wit) 
 
- PolyURethaan hardschuim (kortweg PUR) 
 
 
Hier vind u een beknopt totaal overzicht van de naïsolatie producten  
 
De methode van naïsoleren is voor de drie materialen hetzelfde. Er worden volgens patroon gaten geboord in de muur, waarna men via vulpistolen het materiaal de muur inblaast of pompt. 
 
Supafil HR++ minerale wol is een glaswol. U kunt het vergelijken met de glaswol die u op rol bij de bouwmarkt kan kopen, alleen in dit geval in vlokken vorm. Daarnaast is het nabehandeld met siliconen ter voorkoming van water-opname. In de spouwmuur wordt zo voorkomen dat regenwater op de buitenmuur via de wol bij de binnenmuur kan komen. 
 
Supafil HR++ minerale wol is daarbij als eerste naisolatiemateriaal bekroond met het Eurofins Gold Standard-certificaat voor binnenluchtkwaliteit (hier beschikbaar). Dit houdt in dat er gegarandeerd geen schadelijke stoffen vanuit de wol uw woning binnen dringen. 
 
En Supafil HR++ minerale wol heeft een attest van het IKOB BKB. 
 
 
EPS parels 
 
EPS parels zijn de welbekende piepschuim korrels. Door warmte en druk worden vanuit 
deze korrels de tempexplaten gemaakt die we overal tegenkomen. 
 
We hebben tegenwoordig twee varianten, de gewone witte parels en nu ook de grijze parels. Het verschil zit hem in de isolatie waarde. De grijze parels hebben een hogere isolatiewaarde. 
 
Wij isoleren uw spouw alleen met de grijze parels. Omdat we de beste kwaliteit willen leveren. De parels passen we toe op de momenten dat door bouwtechnische redenen de wol niet toepasbaar is. 
 
 
PolyURethaan hardschuim (PUR) 
 
PolyUrethaan kennen we allemaal van de bussen PUR uit de bouwmarkt. De PUR die gebruikt wordt voor het naïsoleren van de woning is vergelijkbaar. Het heeft een grotere dichtheid en daardoor dus harder.  
 
PUR is tot op de dag van vandaag één van de best isolerende producten, ondanks dat het al in de jaren '60 ontwikkeld is. Daarbij heeft PUR een ontzettend goede weerstand tegen vocht. Iets wat bij woningen een groot voordeel is. 
 
Helaas is PUR in zijn toepassing als spouwisolatie de duurste vorm van naïsolatie. Dit komt door de langere verwerkingstijd tijdens het isoleren. Dit is de reden dat PUR minder wordt toegepast als spouwisolatie. 
 
Heeft u een woning met een buitenblad van betonsteen, dan is PUR voor u de enige oplossing.