Spouwmuurisolatie
Links | Disclaimer
Koston Nederland BV in
Almere
<<=Terug naar plaats Almere

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van spouwmuurisolatie in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de spouwmuurisolatieleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Koston Nederland BV
Neonweg 151
1362 AG Almere

tel: 036-5387550

Extra informatie

Spouwmuurisolatie   
Is uw energierekening elke maand schrikbarend hoog? Heeft u last van tocht door uw kieren of ondervindt u hinder van vocht en schimmelplekken? Lees dan snel verder, want Koston Nederland heeft de oplossing voor u! Dankzij spouwmuurisolatie van Koston Nederland worden deze problemen opgelost. Uw energierekening zal dalen, u zal geen hinder meer ondervinden van tochtende kieren en ook de vocht- en schimmelproblemen worden verholpen. 
 
De voordelen 
 
  • Uw investering snel terugverdiend 
  • Minder condensatie 
  • Onderhoudsvrije muren 
  • Draag bij aan een beter milieu 
 
Het meest bespaart u met het isoleren van de spouwmuren van uw woning. Bij slecht geïsoleerde muren verdwijnt er namelijk een kwart van de warmte uit het huis, dus het is een goed idee om dit warmteverlies te voorkomen. Zeker ook omdat dit de kosten voor het stoken naar beneden brengt. Hoeveel dit bespaart hangt natuurlijk ook af van het gebruik door de bewoners, maar gemiddeld gerekend kan er jaarlijks zo'n 9 kubieke meter aardgas of € 6,75 per vierkante meter muuroppervlakte bespaard worden. Dit houdt in dat voor een woning van normale grootte de investering van de spouwmuurisolatie in circa 2,5 - 3 jaar terugverdiend is! 
 
Toegepaste methoden bij spouwmuurisolatie 
 
Erkend Na-Isolatiebedrijf in NederlandIKOB-BKB certificering 
 
De meest toegepaste isolatiematerialen zijn HR++ Termoparels®, HR-Termoparels® en minerale wol (glas- en steenwol). Samen zijn zij goed voor 95% van alle spouwmuurisolatie projecten. Tijdens de werkzaamheden wordt het isolatiemateriaal via een klein gat van ongeveer 20 mm in de voeg geblazen. Minerale wol bestaat uit glas- of steenwolvlokken, voorzien van een waterafstotend middel, die een compacte massa in de spouw vormen. Daarnaast wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van BiofoamPearls®, van biologisch en composteerbaar materiaal wat bijdraagt aan een schoon milieu. 
 
HR-Termoparels® zijn geëxpandeerde bolletjes polystyreen. Vlak voor het inblazen worden ze besproeid met een klein beetje in water opgeloste latex (natuurrubber). Na verdamping van het water zorgt de latex ervoor dat de parels op de aanrakingspunten aan elkaar vastzitten. Zo ontstaat een stabiele massa parels die niet inzakt, krimpt of scheurt. Door de gesloten cellen dringt water of waterdamp niet in de parels. De ruimte tussen de HR-Termoparels® is echter groot genoeg zodat het regenwater, dat door het buitenblad van de spouwmuur heen gedrongen is, zeer weinig weerstand ondervindt en op normale wijze in de spouw naar beneden afgevoerd wordt zonder het binnenblad te bereiken. Dit transport van vocht en damp wordt dus niet vertraagd of verminderd door de isolatie. Daarnaast betekent isolatie met de HR-Termoparels® een onderhoudsvrije muur, welke tevens niet geïmpregneerd hoeft te worden. Niets dan voordelen met spouwmuurisolatie door Koston. 
 
Tips 
 
Koston heeft ook nog enkele spouwmuurisolatie tips voor u. Wij vinden het namelijk belangrijk om onze klanten en website bezoekers zo goed mogelijke informatie en adviezen te geven. Daarom hebben wij hieronder drie tips neergezet m.b.t. spouwmuur isolatie. 
 
Spouwmuurisolatie is belangrijk, maar vergeet niet om de woning goed te ventileren.  
Een te hoge relatieve vochtigheid zorgt ervoor dat de lucht die u wil opwarmen langer duurt. Daarom is het belangrijk om goed te ventileren. Wat u eigenlijk moet doen is een relatieve vochtigheidsmeter in de woonruimte plaatsen en daar dagelijks naar kijken. Bij hoge RV-waardes dient er geventileerd te worden. 
Kijk bij uw keuze voor isolatiemateriaal goed naar de isolatiewaarde. De isolatiewaarde bepaalt uiteindelijk hoe goed het materiaal isoleert en dat is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. 
Duurzaamheid en energie verlagende middelen worden door de overheid gestimuleerd, het kan daarom zijn dat spouw isolatie u belastingvoordeel kan opleveren. Door middel van bijvoorbeeld de VAMIL/WIA regeling. 
 
U kunt een subsidie energiebesparing aanvragen waarmee u kosten bespaart op uw isolatie.